Saturday, August 31, 2013

5 Sebab Wanita Berlaku Curang

Writer by 3ymma at 7:09 PM
Ada pelbagai sebab yang membuatkan seseorang perempuan/wanita itu berlaku CURANG di belakang teman lalaki/suami. AWAS!!!
1.TAK BERI PERHATIAN Kaum lelaki perlu tahu, perempuan inginkan anda sentiasa bersama mereka dan ambil berat setiap apa yang mereka lakukan. Bukan sekadar bertanya khabar tetapi ambil kisah setiap inci dari A sampai Z. Bila tak beri perhatian,jangan salahkan wanita jika mereka lari dan pergi kepada lelaki lain. lelaki perlu tau jika hal ini berlaku anda akan di tinggalkan nanti, So jangan hanya pentingkan hal sendiri tak salah jika anda mengirimkan mesej pon, agar dia sentiasa tahu bahawa anda sentiasa ingat padanya.
2.PENTINGKAN DIRI Jangan terlalu pentingkan diri sehingga pasangan anda terluka, ambil tahu apa yang DIA inginkan agar DIA tidak terasa hati bila anda membelakangkan DIA. JADI CUBA HARGAI DIRINYA!!
3.KURANG MEMAHAMI Saat hati pasangan anda berduka lara anda tidak ada bersamanya terutama bila ada kematian orang yang terdekat seperti ayah @ emak yang paling disayanginya. jadi pasti dia inginkan anda sentiasa di sisi untuk memberi sokongan. So jangan salahkan DIA jika ada lelaki lain yang sudi berkongsi kesedihan itu.
4.TERLALU EGO Jika berlaku sebarang perselisihan faham pasti Teman wanita/Isteri anda yang mengalah semata-mata sayangkan hubungan yang dibina itu. Cubalah buang sedikit perasaan EGO dan sesekali anda pula yang mengalah demi manjaga hati orang tersayang. Tak bawa ke mana sebuah hubungan jika EGO terlalu tinggi.
5.DIPINGGIRKAN Pelbagai alasan yang anda berikan kepada pasangan anda bila dia ajak kemana-mana. Dia cuba mendekati dengan pelbagai cara tapi anda menjauh malah lebih mementingkan benda lain yang anda rasa lebih penting daripada dirinya. Ketika anda memerlukan pasangan jangan salahkan DIA jika dirinya buat benda yang sama sepertii mana yang anda lakukan.
*P/s:So Fikir-fikirkan&Renung-renungkan,Selamat Beramal,peace!

0 people say::

 

◘Misz 3ymma Blog's◘ Copyright © 2010 Designed by Rinda Icon by Free Vector Author ♥ 3ymma♥ :)